Galéria

2.jpg 3.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg alfold.jpg alfold2.jpg disco.jpg fh.jpg gyerek.png gyerek2.jpg herb.jpg kt.jpg lo.jpg ovi.jpg retro.jpg virag.jpg

Megtekintések száma:

Ma: 4

Tegnap: 39

A héten: 4

A hónapban: 1337

Összesen: 54719

2014.10.01. Ablak a múltra fotópályázat

2014. 10. 01-én, Algyõ napjára fotókiállítást rendeztünk a Könyvtárban. A tárlatot Herczeg József nyitotta meg.

Felhívásunkra több tucat régi algyõi fotó érkezett be, több közülük már elmúlt 100 éves is. A beérkezett képeket kiváló minõségben digitalizáltuk, majd a legérdekesebb darabokat elõhívattuk, ezekbõl láthattak montázst a vendégek.   A kiállítást  három részre lehet osztani. Az archív fotók mellett egy másik pályázatot is meghirdettünk, amely a kedvenc Algyõi fotóm nevet kapta. Ebben a témakörben is sok szép fotót kaptunk, amelyek túlnyomó része az Algyõt meghatározó Szent Anna templom köré összpontosul. A harmadik része, az Algyõ anno és most címet kapta, amikor meghatározó régi épületeket fotóztunk újra. Adott volt egy archív fotó, amelyet igyekeztünk ugyanabból a perspektívából lefotózni. Így élesen látszik kontraszt a 100 évvel ezelõtti Algyõ és a jelenkor között. A profi fotózásért és az ügyes beállításokért Papp Dánielnek köszönettel tartozunk.

Célunk egy digitális adattár, egy helytörténeti gyüjtemény, fotóarchívum létrehozása, amely megõrzi értékeinket az utókornak. Nemcsak írott anyagok, hanem fotók, hanganyagok, videók formájában is. Ehhez a mostani kiállítás képanyaga szolgál alapként, amelyet szeretnénk egy nagy, kereshetõ, online elérhetõ és letölthetõ adatbázissá fejleszteni, amely õrzi Algyõ helytörténeti kincseit. A másfél éve müködõ, megújult honlapunkon (www.algyokultura.hu) már elérhetõ 13 év képanyaga rendezvényekrõl, összejövetelekrõl,  ide szeretnénk feltölteni a helytörténeti adatbázisunkat is. A kiállított képeken kívül számos archív fotó megtalálható honlapunkon, a helytörténet menüben! Kérjük, keressék fel adatbázisunkat!

 Az a perspektíva, amelyet a képek adnak, világosan megmutatja milyen hatalmas fizikai és szellemi fejlõdésen ment keresztül Algyõ. 

Szeretnénk köszönetet mondani a felajánlott fotókért:

Benkõ Cintia

Boldizsár Mária

Borbély Bernadett

Gavallér István

Gergely Mihályné

Gonda Károlyné

Hegedüs Józsefné

Héjja Sándorné

Kecskeméti Sándorné

Móra Józsefné

Németh Bettina

Oláh Ernõ

Ormainé Pálföldi Eszter

Pál Zsuzsanna

Papp Dániel

Pataki József

Suti Erzsébet

Tóth Gábor HeavenMan

Tóth Tamás

akik nélkül a kiállítás nem jöhetett volna létre!

Keresés

Részletes keresés

 

Helytörténeti adatbázis

kep9.jpg kep7.jpg kep3.jpg kep10.jpg kep8.jpg kep5.jpg kep4.jpg kep2.jpg kep6.jpg kep11.jpg Helytörténeti adatbázis

Délmagyar Archívum

dm1.jpg dm2.jpg dm3.jpg dm4.jpg dm5.jpg dm6.jpg

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Youtube Csatornája

youtube4.jpg youtubealgyo.jpg